fbpx

Notícies i novetats

Blog

BLACK HAT SEO

És bo o dolent?

Primer parlem de què és…

El Black Hat SEO fa referència l’acció de posicionar una web en els principals cercadors emprant tècniques i estratègies poc ètiques.

Bàsicament, consisteix a trampejar les directrius que estableixen els cercadors per a aconseguir un millor posicionament en menor temps. En conseqüència, el més gran, Google, ja ha començat a penalitzar amb major duresa aquests actes.

Les tècniques més utilitzades

  • Keyword Stuffing. Consisteix en l’ús excessiu de paraules clau o keywords dins del text web. Això pot ser catalogat per Google com spam. Si la teva intenció no és fer ús del black hat, atorga especial importància a la quantitat de vegades que escrius la paraula clau dins del contingut.
  • Spam en blogs. Afegir comentaris mancats de valor, manual o automàticament, per a obtenir enllaços cap a la nostra web.
  • Spam d’enllaços. Originar una cadena de blogs i webs de baixa qualitat per a fer linkbuilding a uns altres sites, posicionant-los millor.
  • Cloaking. Aquesta tècnica és cada vegada menys utilitzada per la creixent penalització que exerceix Google contra aquells que l’empren. Consisteix a mostrar un format de la web (optimitzada) al cercador i un altre format als usuaris que naveguen en ella.
  • Comprar dominis caducats. Pagar per dominis que han expirat però encara tenen una gran autoritat web, de manera que no es comença des de 0 amb un nou domini sinó que s’aprofita la seva autoritat, historial d’internet i enllaços creats. D’aquesta manera, el posicionament serà més ràpid.

“És fonamental conèixer el que t’estan venent”

Més tècniques black hat seo…

  • Compra-venda d’enllaços. L’algorisme de Google premia a les webs més enllaçades en uns altres sites. D’aquesta manera es genera un “mercat” on pagar per enllaços i ser referenciats en altres pàgines web d’autoritat.
  • Textos ocults. Incloure un text de manera invisible mitjançant Javascript que puguin apreciar els cercadors però no els usuaris que naveguin en la web.
  • Ciclisme de sala. Consisteix en la modificació de contingut ja pujat a la xarxa, substituint paraules per sinònims, de manera que semblaran textos propis i originals però de qualitat baixa.
  • SEO Negatiu. Aquesta tècnica se centra en perjudicar la competència. Pot anar des de parlar de manera negativa d’una altra web fins a transferència de backlinks de mala qualitat o fer-los spam.
  • Backdoors. Consisteix a posar continguts i enllaços dins d’una web de manera oculta. Mitjançant aquesta tècnica la web que la realitza es possessionarà millor i, al seu torn, perjudicarà la web en la qual ha realitzat aquestes accions, aconseguint que perdi posicions en els cercadors.
  • Mailing massiu. Enviar correus als usuaris de manera massiva és considerat pels cercadors com spam i, per tant, penalitza.
  • Hijacking. Sens dubte, de les tècniques més arriscades. Es basa en clonar una pàgina web, de manera que el cercador la detecta com la còpia original i la posiciona millor.

Pot interessar-te el següent post sobre el spam

És legal aplicar el Black Hat SEO?

Sí, el 99% d’aquesta pràctica és legal. Podem categoritzar-la de poc ètica o abusiva, però està dins dels marges de la legalitat. L’única alternativa que li queda als cercadors és penalitzar amb major duresa aquestes accions.

“Si compraràs SEO és important que sàpigues de SEO”

Però no et confonguis, sobretot si et dediques a l’àmbit del SEO, no està mal que experimentis amb algunes d’aquestes tècniques si ja posseeixes coneixements avançats en SEO. Està bé que tinguis pàgines alternatives en les quals provis què et funciona i què no, però no és recomanable que ho facis amb el teu web principal.

Tot depèn de les teves metes

D’altra banda, també, hauràs de prioritzar els objectius en els teus projectes. Per tant, si la meta és guanyar diners de manera ràpida i a curt termini, hauries de valorar la possibilitat d’aplicar tècniques del black hat. En canvi, si el projecte té objectius a llarg termini és millor anar pas a pas i fer-lo bé, emprant tàctiques de white hat SEO (perquè ens entenguem, les accions destinades a millorar el posicionament que no enfaden a Google).

Tot dependrà del risc que vulguis assumir amb el teu projecte. Posicionar-te ràpid a través de tècniques poc ètiques i córrer la sort de ser penalitzat per Google, o ser pacient en el procés cenyint-te a les directrius establertes pels cercadors.

En conseqüència, si compraràs SEO és important que sàpigues de SEO. És a dir, si acudeixes a una empresa especialitzada en posicionament web, és recomanable que manegis informació bàsica sobre aquest àmbit. Cada vegada són més les empreses que apliquen tècniques poc ètiques en els projectes dels seus clients, per tant, és fonamental conèixer el que t’estan venent.

marlon branding, noviembre 2019

Ajudes a la creativitat
Neuromarketing: estratègia de marques

Publicacions relacionades

Hola, et podem ajudar?