fbpx

Notícies i novetats

Blog

Bizum per a empreses: una eina per a pagaments en e-commerce

Bizum per a empreses: una eina per a pagaments en e-commerce

Encara que és increïblement popular entre els usuaris, no totes les empreses són conscients del potencial que desprèn l’eina en el context de negoci. Després de conquistar mig món, al 2019 Bizum va canviar el punt de mira.

Gairebé 12 milions de persones han apostat ja per aquest servei. D’aquesta acceptació va néixer l’interès dels bancs després del servei, per a entrar en el mercat empresarial aprofitant l’auge de l’e-Commerce.

A causa d’això, l’any passat, va néixer Bizum per a empreses; una variant del servei especialitzat en les necessitats dels negocis, amb un objectiu clar: igualar les 4.200 que ja han confiat en la marca, a l’enorme base de clients particulars.

Avui posem el focus en aquesta faceta desconeguda de la marca, i resumim els seus punts forts perquè puguis valorar l’interès de la seva implementació en el teu negoci.

Bizum per a empreses: una eina per a pagaments en e-commerce

Què és Bizum i d’on ve?

L’any 2016 un grup d’entitats bancàries es van reunir per a analitzar el que s’havia convertit en una oportunitat de mercat secundada per un gran consens: un servei de pagaments instantani i independent de la banca tradicional.

A diferència dels Estats Units, on PayPal disposava d’una gran base d’usuaris i empreses, a Espanya encara regien principalment les transferències tradicionals.

Així, impulsades per una clara visió empresarial, aquests bancs van formalitzar Societat de Procediments de Pagament SL, i van començar a vendre Bizum com un producte nou i aliè a la perjudicada reputació del sector.

Potser era la seva precisa campanya de màrqueting, o la seva qualitat en l’àmbit de comunicació, però la veritat és que la proposta va arrasar, i en qüestió d’uns pocs anys es va convertir en el referent d’un pseudomonopoli.

En l’actualitat gairebé una trentena d’entitats —entre les originals CaixaBank, BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell, Bankia, Banc Popular, Kutxabank i Unicaja —participen en la societat que ha aconseguit obtenir el suport de consumidors, ONG i fins al BCE.

La base del seu funcionament

La idea és simple però revolucionària per a un sector conservador i reticent a innovacions. Ajudant-se de la tecnologia, Bizum és capaç de, no sols realitzar transferències de manera instantània, sinó a més fer-ho de manera segura.

Per a això només necessita el número de telèfon de l’emissor i del receptor. Amb aquest introdueix un sistema de verificació via SMS, que serveix de xifratge d’extrem a extrem, per a totes les operacions.

L’import surt d’un compte bancari i arriba a una altra de manera instantània. Bizum es deslliura així de comissions, de l’IBAN, i de l’habitual lletra petita. I ho aconsegueix replicant les mateixes garanties que embenin els productes digitals de la banca tradicional.

Amb el pas del temps el seu èxit i acceptació va animar a les entitats que estaven darrere de la societat a incloure Bizum dins de les seves pròpies aplicacions. Això va permetre reforçar encara més la seguretat del servei, amb passos addicionals d’autenticació.

Quins són els límits i les restriccions?

Actualment els bancs ofereixen Bizum de manera gratuïta, i no sembla que aquesta política vagi a modificar-se a curt i mitjà termini. On no hi ha tant de consens és en els límits de les quanties a transferir.

I és que, des de la mateixa entitat societària no es fixa ni un nombre màxim d’operacions ni cap mena de llindar en quanties. Això permet a cada banc establir els límits que desitgi sobre la base de la resta dels seus productes financers.

L’habitual és que els usuaris puguin triar qualsevol quantitat compresa entre els 50 cèntims i els 150 euros, però existeixen particularitats i diferències entre entitats:

BBVA: fins a 500 euros per operació, amb un límit de 1.200 euros al dia i 5.000 euros al mes.
Bankia: fins a 1.000 euros per operació, amb un límit de 2.000 euros emesos i rebuts al dia. Màxim de 150 operacions al mes.
CaixaBank: fins a 500 euros per operació, amb un límit de 40 operacions per NIF al dia.
Banc Santander: fins a 1.000 euros per operació, amb un límit de 2.000 euros rebuts al dia.

Existeixen altres entitats amb Bizum inclòs en els seus serveis. Per a conèixer la política de cadascuna d’elles n’hi ha prou amb acudir a les seves pàgines web i buscar l’apartat corresponent.

El mateix per als clients d’ING, única entitat sense el producte, que va fer el pas aquest estiu.

Bizum per a empreses

Bastava amb traslladar la fórmula de l’èxit a l’entorn empresarial. Totes les empreses amb TPV o botigues digitals, podrien fer ús de Bizum per a estalviar tant costos com traves burocràtiques i paperassa.

Al 2019 aquest plantejament es va convertir en el que ara es diu “Bizum per a empreses”. “Afegeix-ho com a mètode de pagament en el teu negoci en línia i deixa que els teus clients comencin a pagar només amb el mòbil”, recalca el lloc oficial.

És tan senzill com informar-se, contactar amb el banc, i notificar la intenció d’incloure el servei entre els mètodes de pagament de l’empresa. No importa si ets una gran companyia o un autònom sobrecarregat de paperassa.

Procés d’implementació

El primer que has de fer és contactar amb el teu banc i preguntar sobre les condicions i els possibles avantatges per pertànyer a la seva base de clients.

Després d’això, hauràs de triar la plataforma de e-Commerce amb la qual operes.

Actualment les que permeten la integració de Bizum són:

  • PrestaShop
  • WooCommerce
  • Magento
  • OsCommerce
  • Opencart
  • VirtueMart
  • Zencart

També és possible accedir a ell a través d’una plataforma de creació de e-Commerce. En aquest cas, el llistat també és tancat:

  • PayComet
  • Monei
  • Palbin
  • TPVonline
  • TuriTop
  • Trilogi
  • Urbecom
Google promet acabar amb les 'cookies' i el rastreig individual a internet per a la publicitat
The Climate Crisis Font: una tipografia per a conscienciar sobre el canvi climàtic
Hola, et podem ajudar?