fbpx

Notícies i novetats

Blog

TENDÈNCIES SEO 2020

tendències seo 2020

Si estàs llegint aquest post sobre les tendències SEO, és perquè, probablement, tinguis coneixements bàsics en SEO. No obstant això, parlarem també per a aquells que no s’hagin iniciat encara en el món del posicionament web i només estiguin tafanejant.

És important que les empreses entenguin que aplicar SEO a les seves pàgines web és fonamental, de cara a incrementar el nombre d’usuaris i la qualitat de la seva experiència, per aconseguir una posterior fidelitat dels mateixos amb la marca.

Fem una breu definició de l’SEO …

El Search Engine Optimization consisteix, bàsicament, en el posicionament en cercadors, com el gran de Google, o optimització en els motors de cerca. És a dir, és el procés que comporta millorar la visibilitat d’una pàgina web, de manera que més usuaris puguin accedir-hi.

Tots aquests resultats fan referència a un posicionament orgànic, o el que és el mateix, natural i contrari a l’SEM (Ads o anuncis).

És important entendre que els cercadors actualitzen constantment els seus algoritmes i que, per tant, la tasca d’un professional SEO va lligada a canvis continus i impredictibles, marcats pels motors de cerca.

Hi ha tant el SEO on-page com off-page

ON-PAGE (on-site). S’encarrega de l’optimització pròpia de la web, és a dir, d’aspectes interns com les keywords o paraules clau, les URL, el temps de càrrega o l’experiència de l’usuari.

OFF-PAGE (off-site). S’enfoca en els factors externs a la pàgina web com la qualitat dels enllaços, el CTR, la presència en xarxes socials o les mencions a la marca i l’autoritat d’aquesta.

TENDÈNCIES SEO 2020

Un cop hem fet una brevíssima introducció al concepte del SEO. Passem a parlar-vos de les tendències SEO aquest 2020.

SEARCH INTENT

Experts i consultors SEO han afirmat que la intenció de cerca cobrarà més importància a aquest any 2020. Per tant, Google optimitzarà el seu enteniment enfront de les recerques dels usuaris i la qualitat de les respostes. És a dir, si les pàgines responen o no a aquestes qüestions.

El contingut i la seva optimització tindran especial importància de cara a una intenció de cerca.

A més, els professionals SEO hauran d’aprofundir en l’enteniment dels cercadors i conèixer què interpreta Google, què busquen els usuaris i que resultats li són oferts a determinades cerques.

RECERQUES PER VEU

Els usuaris cada vegada ho volen més fàcil i còmode. Per això, la cerca per veu està creixent com l’escuma. És un comportament que s’està donant tant a través dels propis cercadors com a través d’altaveus intel·ligents (Tiro, Google Home, etc) i assistents virtuals (Android, Cortana, Siri …).

Aquest canvi en la forma de fer cerques fa necessària la creació d’estratègies de posicionament destinades i adaptades a l’ús de longtail keywords i a un vocabulari quotidià o conversacional. A més, la incorporació de l’algoritme BERT per part Google facilita l’enteniment d’un llenguatge més natural per part dels usuaris, oferint resultats cada vegada més adaptats a aquestes recerques.

LA IMPORTÀNCIA DE LA NAVEGACIÓ A DISPOSITIUS MÒBILS

La navegació en dispositius mòbils des de fa uns anys li està menjant el terreny a la navegació en ordinadors, tablets, ipads…

És per això que les estratègies de posicionament adquiriran amb més força una línia adaptada a aquests dispositius.

Durant anys ja s’han incorporat millores per a aquest tipus de navegació com els dissenys web responsive, la velocitat de càrrega i el rendiment de la web en termes generals. No obstant això, a partir d’aquest any les iniciatives centrades en l’optimització de la navegació en web fan un pas més. Els nous frameworks progressius desenvolupats en JavaScript ofereixen contingut dinàmic i incrementen la velocitat de càrrega.

AMP STORIES

Google va incorporar el passat mes de febrer el format AMP Stories en dispositius mòbils que, bàsicament, permet als creadors de contingut explicar històries visuals integrades directament en el cercador.
La importància del format AMP s’estava incrementant per els cercadors, al premiar especialment als que l’incorporen, quan va decidir llançar aquesta nova proposta lligada als stories de les xarxes preferides dels usuaris. Instagram i Facebook.
Aquest avenç per part del gran dels cercadors, guanyarà molta importància el 2020. Però els professionals SEO han de saber que actualment es troba en fase beta, requerint una sol·licitud per accedir al programa experimental i adoptar la tecnologia AMP de cara al seu ús.

GOOGLE DISCOVER

La nova incorporació de Google està orientada a les últimes generacions d’usuaris.
Aquesta iniciativa continuaria amb la línia de Google Feed, llançada per oferir el contingut que els usuaris necessiten. I en aquest principi opera Google Discover, com a vincle entre la informació que li interessa a l’usuari i el contingut que el cercador li proporciona.
Cada vegada que a l’usuari li cridi l’atenció algun contingut pot clicar a “seguir” per rebre més informació sobre aquest tema de diferents fonts.
No només mostra contingut nou i actualitzat, sinó que entén que hi ha informació o articles més antics que l’usuari desconeix i, per tant, també li facilita l’accés.
Pel que fa a la feina SEO, influirà de cara a l’optimització dels continguts. Ara els professionals del SEO tenen una altra via oberta, la de posicionar-se dins d’aquests continguts que Google Discover facilita als usuaris segons els seus interessos i necessitats.

ELS FORMATS MULTIMÈDIA

No és una informació nova per a nosaltres trobar que el contingut més consumit pels usuaris atenen a formats multimèdia (vídeos, imatges, infografies, etc.).
El màrqueting està cada vegada més lligat al contingut visual per requeriment dels mateixos usuaris. En aquest sentit entrarien en joc les campanyes display i la seva optimització dins de la feina SEO.

Si vols conèixer més tendències de màrqueting digital i de posicionament SEO estigues atent a la nostra web.

marlon branding, gener 2020.

Nametag
Social Proof en el màrqueting digital

Publicacions relacionades

Hola, et podem ajudar?