fbpx

Notícies i novetats

Blog

Generació Z i YouTube

Com poden connectar les marques amb la Generació Z a través de YouTube?

A poc a poc els millennials van deixant buit a una generació que ve trepitjant molt fort, la Generació Z.

Alguns estudis afirmen que és la més gran i diversa que ha existit fins ara i això no ha fet més que començar. És el moment d’entendre com es comporten, què els agrada i què necessiten per poder orientar les estratègies amb major efectivitat.

Un dels llocs a Internet on més temps passa aquesta generació és YouTube, on s’arriba al 69% de la població espanyola de +18 anys i en el qual els targets adults tenen més de 80% de penetració mensual.

Un gran nombre d’usuaris d’aquesta generació visiten diverses vegades al dia la plataforma i des de diferents dispositius. Aquesta dada ens va portar a preguntar-nos moltes més qüestions en matèria de comportament d’aquests joves a YouTube. Per respondre a aquestes qüestions vam elaborar un estudi del qual es revelen tres conclusions principals.

1. YouTube és la plataforma d’aprenentatge per a la Generació Z.

Tot i que algunes marques poden pensar sobre el curt termini dels més joves, l’estudi revela que es preocupen molt més pel futur del que pensem. Un futur que es preparen buscant informació i formació. El 75% dels adolescents espanyols afirmen que la plataforma de vídeo és el primer lloc que utilitzen per aprendre alguna cosa nova o informar-se sobre algun tema. De fet, els usuaris veuen cada dia més de 500 milions de vídeos relacionats amb l’aprenentatge.

D’altra banda, el 83% dels espanyols de la generació Z diuen que YouTube és el lloc on troben el contingut que volen veure i no han trobat en altres llocs. Un bon exemple d’això són els vídeos tipus Study With Em, on els creadors de contingut es graven estudiant per tal de mitigar la soledat i ajudar a la concentració d’altres.

Aquest tipus de vídeos cada vegada són més populars a YouTube i permeten, no només que els membres d’aquesta generació aprenguin coses noves i accedeixin a informació, sinó que connectin amb altres persones en la mateixa situació adaptant els formats a les seves necessitats.

2. YouTube, un lloc de relaxació per als adolescents.

La major part d’hores del dia d’un membre d’aquesta generació estan ocupades per hores lectives, hores d’estudi i preparació d’exàmens, a més de les activitats externes que puguin realitzar.

En els seus moments lliures, els adolescents intenten evadir-se i relaxar-se. Al voltant del 47% de la població entre 18 i 49 anys consumeix poca televisió. Per això molts recorren a YouTube, on amb els seus vídeos poden durant algunes hores oblidar-se de les preocupacions. De fet, el 36% dels membres de la Generació Z d’Espanya afirmen que recorren als vídeos per entretenir-se i gaudir, mentre que el 22% assegura que els vídeos els ajuden a relaxar-se.

Sens dubte aquestes dades conviden al fet que les marques i els especialistes en màrqueting generin continguts que ajudin a divertir-se i desconnectar als membres d’aquesta generació, així com generar forts vincles amb ells i compartir missatges que ajudin a una època de creixement.

3. El vídeo com a nexe per connectar amb altres generacions.

El contingut en vídeo ajuda als adolescents a connectar-se entre ells, però pot fer molt més, permet la relació i la generació d’uns vincles més forts amb membres d’altres generacions.

Els membres de la generació Z troben en el vídeo i YouTube una nova forma de comunicar-se i afermar les relacions que tenen amb els seus familiars, siguin de la generació que siguin.

S’obre un nou horitzó per a les marques i la forma en què aquestes arriben a aquesta generació. Aprofitar el potencial del vídeo en línia dependrà d’entendre o no els hàbits dels adolescents.

Es pot pensar que aquesta potent generació és molt diferent de les seves predecessores, però res més lluny de la realitat. Totes les generacions, millennials, generació X o fins i tot els baby-boomers s’han enfrontat a situacions similars en la seva etapa de creixement prèvia a l’edat adulta. El que realment canvia és la forma d’expressar-se i compartir els seus sentiments a causa de les noves tecnologies i plataformes com YouTube.

Igual que va passar amb altres generacions, la Z busca escapar de l’estrès de la quotidianitat i les seves responsabilitats, així com créixer i estar preparats per al futur. YouTube és un lloc que els ajuda amb aquestes necessitats i les marques han de saber aprofitar aquest moment i connectar amb ells, parlant el seu mateix idioma i acompanyant-los en una època plena de canvis i desafiaments.

marlon branding, octubre 2019.

CryptoLocker
CHATBOTS

Publicacions relacionades